Technical Support Engineer

Beschrijving

Wij zoeken een resultaatgerichte, pro-actieve collega met een passie voor automatisering en optimalisatie. Samen met je Support collega’s sta je in het midden van de organisatie en draag je actief bij aan het verbeteren en ontwikkelen van CloudSuite. Ben jij de gedreven professional die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en een passie heeft voor automatisering?

Je komt te werken op ons mooie kantoor in Houten. Samen met Rosalie, Jim, Remco en Key start je jouw dag. Uiteraard niet zonder een kop koffie of thee!
Om 9:00 uur starten we met een stand-up en bespreken we samen de tickets, bepalen de prioriteiten en streven ernaar deze binnen de afgesproken SLA op te lossen.

Als Technical Support Engineer bij CloudSuite ben je de schakel tussen onze klanten en ons rijk E-commerce SaaS platform. Dagelijks analyseer je klant implementaties, waarbij je meldingen van begin tot eind oppakt.

Je werkt nauw samen met de DevOps en Development teams om de stabiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van ons platform te waarborgen en te verbeteren. Je bent een oplossingsgerichte teamspeler, betrouwbaar, analytisch en snel van begrip. Vanzelfsprekend heb je ruime ervaring in Support en/of DevOps functies en werk je comfortabel met IT automation tools.

Je bent in staat om complexe materie snel eigen te maken en wil jezelf altijd blijven ontwikkelen. Verder signaleer je knelpunten en streef je naar verbetering door middel van geautomatiseerde oplossingen voor repeterende taken. Je bent gewend om met Linux te werken en je hebt ervaring met werken in een terminal. Ervaring met automatiseringstools (zoals Ansible) is een pre.

Ben jij nieuwsgierig en maak jij er een sport van om de oorzaak van een lastig probleem te vinden? Dan zoeken wij jou! Solliciteer en wij vertellen je graag meer over deze functie.

Contact gegevens

Verleng je Vacature met 28 dagen