Platform Support Specialist

Beschrijving

Wij zoeken een enthousiaste collega die graag met klanten in gesprek gaat, complexe vraagstukken begrijpelijk kan uitleggen en niet terugdeinst om door te vragen. Samen met je support collega’s sta je in het midden van de organisatie en draag je actief bij aan het verbeteren en ontwikkelen van CloudSuite. Ben jij de gedreven professional die klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan en een passie heeft voor e-commerce?

Als Platform Support Specialist bij CloudSuite ben je het directe aanspreekpunt voor klanten, waarbij jouw enthousiasme en expertise samenkomen. Dagelijks duik je in klant implementaties van het CloudSuite-platform, waarbij je meldingen en nieuwe wensen van begin tot eind oppakt.

In onze stand-up bespreken we samen de tickets, bepalen de prioriteiten en streven ernaar deze binnen de afgesproken SLA op te lossen. Je bent servicegericht, hebt inlevingsvermogen en handelt professioneel. Elke dag draag je bij aan het verbeteren van CloudSuite door proactief wensen en knelpunten van klanten naar voren te brengen en zelf platformverbeteringen voor te stellen. Jouw bijdrage is cruciaal voor het streven naar maximale klanttevredenheid!

Wil jij meer weten over deze functie en wat CloudSuite jou te bieden heeft? Reageer dan snel!

Contact gegevens

Verleng je Vacature met 28 dagen